top of page

(63) Konfor Alanlarından Çıkın

Güncelleme tarihi: 1 Ağu 2022

Bazen yaşamda tatmin olmadığınızı hissettiğiniz anlar olabilir; bu da o alanda aslında bir şeylerden rahatsızlığınız başladığını gösterir ama aynı zamanda da tatminsizliğinize dair henüz farkında olmadığınız ya da durumu anlamlandıramadığınız bir zaman diliminde olduğunuza da işaret edebilir.


Belki içinde bulunduğunuz alanlar ya da koşullar, topluluklar, bireyler size bu dönemde uymuyordur, vizyonlarınız ortak değildir, orada kalmak, enerjinizi tüketebilir, önceliğini, anlamını kaybetmiştir sizin için.


Belki rahatsız olduğunuz alanlarda düzeni değiştirmeye de cesaretiniz olmayabilir, riske girmek istemiyor ve bunun içinden çıkamıyor olabilirsiniz.


Ve sonucunda bir dönem yaşamda tüm bunlar sıkışmışlık hissettirebilir size.


Burada seçeneklerden biri odağı biraz yeni şeyler denemeye çevirmek olabilir. Sonuç olarak insan her gün değişebilen bir varlıkken, koşullar ve beğendiği alanlar, düşünce biçimi, bazı zevkleri de tıpkı doğa gibi dünya gibi değişebilir.


Her ne varsa denemek istediğin hayatta, başarı yanılsamasına düşmesen, cesurca seç ve yaşa, kendi öz iradenle kurguladığın bir dünyada kendini var et!


Eğer kendini yoğun, karmaşık günlerde hissediyorsan ve sıkışmışlık duygusu yaşıyorsan;


• Yeni neyi deneyebilir ya da daha farklı yapabilirsin, hangi konularda daha da derinleşebilirsin ve buna ne zaman başlayabilirsin?

• Öğrenmeye merakın olan konuları düşündüğünde hangisine hemen başlamak seni en çok heyecanlandırıyor?

• Güncel kaynaklarını düşünürsen, hangi başlangıçlar seni zorlamadan, yapmak istediğin bir eyleme dair hemen aksiyon almanı sağlar?

• Yakın bir zamanda bir fincan kahve içmek, dertleşmek için hangi arkadaşını ziyaret etmek istedin ve yapamadın? Peki şimdi ne duruyorsun?

• Görmek istediğin bir tiyatro, sinema, müze, bir semt, sergi veya bir orman yürüyüşü, bunlardan hangisi seni yapmaya dair motive ediyor şu an?

• Kaynak bulursam kendimi geliştirmeyi çok istiyorum dediğin hangi ilgi alanın veya düşün vardı? Peki şimdi ona kaynak bulabilir misin acaba? Çünkü belki de düşündüğün kadar imkânsız görünmeyecek sanada artık.

• Bütün bunlara baktığında kaynak eksiği sana en çok ne olarak görünüyor?

• Yazmayı hiç düşündün mü mesela hiç? Örneğin son yıllarda hangi alanlarda geliştin ve gelecek yıllarda hangi yönlerini güçlendirmeyi düşünüyorsun, bunları yazmaya ne dersin?


Bütün bunların sonunda hem yaratıcılık konusunda hem de yetkinlerini hayata geçirmek konusunda sandığından daha fazla potansiyele sahipsin. Söylüyorum çünkü kendimden biliyorum!


Önemli olan başarmak değil, öğrenmek, denemek, deneyimlemek. Performe et, denemiş olmak, hiç başlamamaktan her zaman daha iyidir.


Konfor alanından çıkmalısın; başka türlü başlamak için uygun ortam hiçbir zaman olmayacak, kaynakların da hiçbir zaman zihnindeki mükemmel seviyeye ulaşmayacak. Kaygılar seni hiçbir yere götürmeyecek ama deneyimler yaşadım dedirtecek ve tatminin buradan gelecek. Kendi hayallerini gerçeğe çevirebilecek güç sadece sende, dışarda inandığından başka bir dünya yok, olmayacak.


Denemekten korkma. Bir kişi bile yapabiliyorsa, mümkündür. Yeter ki kalbinde o niyet, tutku ve inancı yarat, koru kolla.


Denemekten korkma. Bir kişi bile yapabiliyorsa, mümkündür. Yeter ki kalbinde o niyet, tutku ve inancı yarat, koru kolla.


Belki kazanabilirsin ama

kaybetmek diye bir şey yok,

öğreneceğin ise kesin!


Sağlıcakla

Aynur Görmüş






bottom of page