top of page

77-İlişkilerin Temeli Samimiyet



Kiminle, hayatınızdaki hangi roldeki kişilerle ilişkide olursanız olun sağlıklı bir iletişimin özü önce samimiyetten geçiyor; hem kendinizle olan iletişiminizde, hem de ilişkide olduğunuz kişiye dair yaklaşımınızdaki samimiyetle ilerliyor her şey.


Sonrasında iletişimde olduğunuz kişinin kim olduğundan, inançlarından, onun değerlerinden bağımsız onu aktif dinlediğinizi, söyledikleriyle aynı fikirde olmasanız bile önemsediğinizi göstermeniz çok önemli. Gerek beden dili, gerek teyitleriniz, gerekse üslubunuzla karşınızdakini var olduğu haliyle kabul edebildiğinizi samimiyetle göstermeniz gerekiyor.


Ayrıca her bir bireyin bu evrende kendi olabilme özgürlüğünü yaşama hakkına saygı duyarak, inanarak ve bu görüşü merkezimize koyarak, karşıdaki insanın essizliğini ve biricikliğini fark etmemiz gerekiyor, tıpkı kendimize istediğimiz gibi!


Koşulsuzca kimsenin kimseden üstün olmadığı ön kabulü ile ve bilinçle yaratılmış tek canlı olan insanın eğer isterse potansiyelini fark ederek, kendi gücünü kullanabilirse ve emek vermeye adarsa gönlünü, engelleri değil de kaynakları görüp doğru zamanda kullanabilirse, öz iradesi ile her şeyi mümkün kılabileceğini de fark edebilmeli.


Düşünceleri senden farklı olsa bile, herkesin koşullarının, yetiştiği değerlerin farklı olabileceğini düşünerek önyargıları olabildiğince bir kenara bırakarak, karşındaki kişi ile anlaşmaya gönül vermeye niyet etmek, ilişkiyi geliştirmeye dair sorumluluk almak ve herkesi de buna layık görmek...


Ve her şeyin ötesinde dünyanın bir yapboz olduğunu düşünebilirsek, yaratılan her şeyin aslında birbiri için olduğunu fark eder ve tek başına yaşamamızın anlamsızlığını kavrayabilir, varlığımızla tek kendimizi değil dünyadaki bir şeyleri tamamlamaya dair görevlerimiz olduğunu anlarız. Sonucunda da her bir parçanın ( canlının) önemini, bir parça eksikse de yapbozun anlamsızlığını anlamamız zor olmaz.


Buraya insan türü olarak gelmiş olabiliriz ama insan olma deneyimi bir süreçtir ve bu deney alanında süreci layığı ile onurlandırmak emek ve güzel niyetler ekmek ister. Bunun için hakkaniyetli, samimiyetli, sorumluluklarını her daim fark edip yerine getirmeye en azından niyette, sözünü de her daim gerçekleştirmeye emek veren bir insan olabilmeyi ve süreç boyu insan kalmayı becerebilmeyi vicdanı her daim merkezimize koyarak, hakkaniyeti referans alarak sonra diğer değerleri bir bir yerine getirebilirsek ancak mümkün kılabileceğiz.


Keza yaratılan canlıların sadece insanın hizmetine yaratılmadığını, birbiri ile bütünlük halinde yaşayarak hayatı zenginleştirmek, güzelleştirmek için var olduğunu kabul ettiğimizde, bir de bunu samimi bir yaşam duruşu ile ortaya koyduğumuzda cenneti dünyada var etmek ve yaşamak çok zor olmayacak.

Ama önce kendinden başla, bu bir kelebek etkisine dönüşsün diye önden sen buyur!

Samimiyet özgürlüktür ve bu en büyük zenginliktir.


Sağlıcakla








bottom of page