top of page

(70) Umut Sen'de!

Her sabah kendinize nasılım ve nasıl olmak istiyorum diye sorarak, oluşunuzu yükseltmenin sizin iradenize ait bir seçim olduğu bilinci ile sorumluluk alarak uyanın diyorum ya hep… Bunun mümkünlüğü mutlak kendi içsel seçimlerimize bağlıyken bir taraftan da dışardaki koşullar bunu hep baltalamaya devam edecek, bunu da unutma!


Dünyanın her yerinde tüm canlıların sağlıkla, huzur ve refah içinde, adil bir düzende, eşitlik ve özgür düşünebilme haklarıyla ve koşullarıyla yaşamaları hakkına bir çoğumuzun inancının sonsuz olduğuna emin olmama rağmen, diğer taraftan da olan biten adaletsizliklere, çürümüş düzenlere, beyinlere, onursuz duruşlara boyun eğmenin utancı ile de geçip gidiyor bazen günler. Bilmem görebiliyor musunuz?


Bazen de oluşunuzu aşağı çekecek tüm koşullar yerine gelirken, bunu nasıl yükseltmeyi başarabilirim ki dediğinizi de duyuyorum, çünkü kendimden biliyorum! Bizim irademiz dışında gelişen şartlara zihnimiz kapılıp gidiyor çoğu zaman. Suçlarken buluveriyoruz birçok şeyi ve insanı. Böyle olmamalıydı diye diye kendimizi de üzüyoruz belki de hiç etkimiz olmayacağına inandığımız olanlara.


Üstelik sen ve hayatın iyi de olabilirsin bu ayıp değil ama sadece kendine sorduğunda ‘şükür iyiyim, keyfimi yerine getirecek her şeye de sahibim’ diyebilmek bile insana iyi hissettirmiyor artık di mi? Çünkü benim tek başına iyiliğim neye yarıyor ki derken buluverebilirsin kendini ansızın, sevdiğin insanlar, çevren, şehrin, ülken için eğer yaşamı kendinin ötesinde biraz olsun dert edebilen oluyorsan.


Umudu kaybetmek yok sevgili insan, eğer bunları okuyorsan, herkesin bir ilahi bir gücü varsa inandığı; sen onun adına ne dersen de ama ‘Karma’ ya inan. İnan düşüncelerimizle davranışlarımızla ektiğimiz şeyleri herkes bir gün biçecektir. Zamansal evrende bunlar biz olsun dediğimizde olmayabilir; doğru yer, doğru zaman, doğru olay bizim algılayabileceğimizin daha ötesinde bekliyordur gerçekleşmeyi.


Sen bilinci olan tek canlı olarak, sadece insan için değil, senin gibi düşünme yetisi olmayan tüm canlılar için dile, düşle; adil, sevgi ve şefkat dolu, hakkaniyetli insanlarla, istediği gibi düşünebilen, nezaketli bir dille kendini özgürce ifade edebilen bir hayata niyet et, duayla, davranışlarınla, söylemlerinle ve eylemlerinle ilham ol...


Umut sende!

Sağlıcakla


Aynur Görmüş





bottom of page