top of page

114- M u c i z e l e r


 

Mucize deneyimler, düşlerimizin gerçek olacağı zamanlar, hatta kaynaklar, bazen mekanlar, kısacası yolculuğumuzdan tatmin olacağımız bir hayatın fırsatları aslında bazen ne çok yakınımızdadır. Sadece biz baktığımız yönü, gördüğümüz gerçekliği değiştirmekte dirençliyiz. Ve her zaman başka olasılıklar olabileceğini bazen kabul bile etmek istemiyoruz. Bize hayat çoğu zaman gün içerisinde farklı şekilde mesaj veriyor bu fırsatları gösterebilmek için, kimi zaman bir insanın varlığıyla, bir sözüyle, kimi zaman bir kitabın cümlesinde, bakabilirsek doğanın içerisinde, bazen de zihnimizin kötü dediği deneyimin tam da içinde...

 

Çoğu zaman önümüze fırsatlar çıkıyordur ama biz genelde ıskalar, bazen teğet geçeriz, bazen içine girer ama ürker vazgeçeriz. Bazen hazır olmadığımızı düşünür bazen doğru zaman değil deriz, hatta kaçırdığımız fırsatlarda başka bir fırsatı doğurabilir. Hepsi tamam.

 

Sadece fark etmemiz gereken şu ki; aslında bize bildiğimiz, belirli olan iyi geliyor, belirli gibi görünene de güvendiğimizden dolayı değiştirmiyoruz, burası güvenli alan diyoruz, bize iyi hissettirmese de iyi gelmese bile, bildiğimizi kontrol edilebilir zannettiğimiz için de konforlu zannettiğimiz alanı, yani mevcut yolu değiştirmeyi seçmiyoruz. Sonucunda da başarısız hissetmemek için zihnimizin ürettiği bahaneleri sıralıyoruz. Oysa sadece ben seçmedim desek?

 

Unutma ki başarı da mucizeler de düşlerimiz de korkunun karşı tarafında duruyor. Her seçim yapacağımız an’da düşünelim ki durduğumuz yer korkutuyorsa hemen bir de karşı tarafına geçip ordan yaşayalım hayatı. Ya harika bir deneyim olursa, ya o kadar da korkunç sonuçlar almayacaksak?! Denemeden bilemeyiz di mi? Emin ol, cesur adımlar atarsan, denersen ya kazananacaksın ya da mutlaka bu deneyimle öğreneceksin. Ama kaybeden olmayacaksın!!

 

Zihninin bakış açısının neye yatkın olduğunu keşfet yeter, her başlangıçta, imkansızlıklara mı odaklısın, kaynaksızlıklara, başarısız olacağına dair korkulara mı yoksa mucize sonuçlara, yeni heyecanlara, keşfedilecek yeni deneyimlere mi?

 

Sen yeni başlangıçlarda kim oluyorsun?

 

 

Sağlıcakla

Aynur Görmüş


bottom of page