top of page

100- Yas



Yaşadığımız bu zorlu ve acı dolu günlerde deprem bölgelerimizdeki milletimize katkı sağlamak için hem çalıştığımız kurumlarla hem de bireysel olarak gücümüzün yettiğince dayanışmak adına birlik olarak desteklerimizi yapmaya çalışıyoruz.

Tek yürek olmak ne demek, bunu çok net görüyoruz ve dayanışma için tüm milletimizle, gönüllülerimizle gerçekten gurur duyuyoruz. Öncelikle bizi kimseyi ayrıştırmadan kucaklamak, birlik ve beraberlik, sevgi, şefkatle sarmalamak ve ancak şiddetsiz bir dil kurtaracak, buna çok inanıyorum.

Her ne kadar hepinizden uyumaktan, yemekten, sıcak evimden utanıyorum dediğinizi, çaresizliğiniz, bir çok duyguyu bir arada yaşadığınızı, duygularımızın ne kadar iniş çıkışlı olduğunu; öfke çaresizlik, utanma, acıma, büyük kalp sızısı, her iyi haberle ferahlama ihtiyacımızın ne çok olduğunu bilsemde, ben önce hepsini kabul etmekle başlıyorum. İnsanız, nasıl olmasın, bu çaresizliğin tarifi olabilir mi?

Ancak olanlara dair hiç bir şeyin bizim suçumuz olmadığının farkındalığı ile kendimizi bırakmamaya çalışarak ama hepimizin hem bugün hem uzun vadede büyük sorumluluğu olduğunu da bilerek tüm milletimize, canlılarımıza dair güçlü olmak durumunda olduğumuza inanıyorum. Bu da büyük çoğunlukların bir arada ve tek kalp atımı ile olabilir!

Bu büyük duyguları aslında sadece sen hissetmiyorsun, hepimiz aynı durumdayız ama haklılığımızı aramanın doğru zamanını bekleyerek, biraz ihtiyaç sahiplerini düşünerek yasımızı bile belki öteleyerek, şimdilik önceliğimiz bu olmamalı diye, biraz bu duyguları park ederek, odağımızı etki alanına çevirmeli, vereceğimiz desteğin, dayanışmanın, sevginin, anlayışın kime ne şekilde olacağının adını bile koyma ihtiyacı hissetmeden, sıfatlamadan, ayrıştırmadan, ihtiyaç sahibi tüm milletimize dair çözümün parçası olma zamanı diyerek onları şefkatimizle, bizdeki güçle yanlarında olarak onurlandırmalıyız.

Kalplerimizi biraz olsun ferahlatma ihtiyacımız var; her kim hangi gücü ile dayanışarak, hangi sahipliklerini paylaşarak becerebilecekse bunu yapmaktan geri durmasın ne olur.


Bir’liğimizle hem Biz’in kurtuluşuna, hem kendimizimin, hem hepimizin şifasına katkı sağlayan olalım.


Geriye kalacak olan da sabır ve sürekli duada kalmak olsun


Biran önce geçmiş olsa Türkiye'm





bottom of page